HOME
Edit Nordic Rotors
Upload a photo
Try our simple photo uploader
Edit/add a helicopter
Edit or add helicopter info
Edit/add a company
Edit a or add company info
PARTNER
Latest helicopter for sale:
Job Vacancy
Below is an available job opening that is presented in partnership with Nordic Rotors:

Svensk Luftambulans (SLA) söker Teknisk Chef: Teknisk Chef - Svensk Luftambulans

Arbetsplatsbeskrivning
SLA (Svensk Luftambulans) är ett av landstingen i Värmland, Dalarna, Uppsala och Västra Götalandsregionen (VGR) helägt kommunalförbund. SLA har som uppdrag att ansvara för den flygoperativa driften av ambulanshelikopter åt medlemmarna på baserna i Säve, Karlstad och Mora.

Flygoperativa verksamheten bedrivs dager, mörker med och utan NVIS, VFR samt IFR. I samtliga landsting/regioner är helikoptern fullt utrustad för akut omhändertagande av patienter. SLA arbetar även för en gränslös verksamhet, dvs uppdrag kan genomföras i angränsande landsting/regioner samt in i Norge.
Se även www.liv.se/luftambulans.

Arbetsbeskrivning
Till följd av att SLA utvecklas söker vi nu en Teknisk Chef, MM (Maintenance Manager) Part 145 till SLA. Placering och huvudsaklig tjänstgöring på Karlstads flygplats var SLA har sitt huvudkontor och Verkstad. Tjänsten innebär även besök på de andra basernas Line Maintenance stations. Resor inom och utom Sverige kan förekomma.

MM Rapporterar till Accountable Manager (AM).

MM har ansvar för SLAs Part 145 verkstadstillstånd reglerat av egna regelverk, EASA och Transportstyrelsen. Tjänsten innebär att ha kontinuerlig uppföljning och revision av SLA MOE samt uppföljning av regelförändringar i EASA, samt TS föreskrifter. MM ansvarar även för att säkerställa att all Maintenance personal följer SLA underhållsrutiner och kontinuerligt verka för förbättring och utveckling av dessa.

Inom Verkstaden hantera och analysera avvikelserapporter samt utföra risk- och konsekvensanalyser. MM sitter även i ledningsgruppen med Budget, Personal och Arbetsmiljöansvar för Part 145.

I tjänsten kommer du att ha många kontaktytor både internt och externt. Det är därför viktigt att du skapar bra och förtroendefulla relationer med din omgivning.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har:
 • Praktisk erfarenhet av flygunderhåll.
 • Mycket god kunskap om EASA Part-M och 145 regelverk.
 • Kännedom om Part 21 och TSFS.
 • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet varav minst 2 år från civilt Flygunderhåll och Gällande AML med B1.3 och B1.4 certifikat eller ingenjörsexamen. Alternativt 5 års arbetslivserfarenhet från civilt Flygunderhåll.
 • Grundläggande Human factors utbildning.
 • God datorvana.
 • God kunskap om Microsoft Word och Excel.
 • God logistikförståelse.
 • Mycket goda kunskaper i Svenska (alt. ett skandinaviskt språk).
 • Goda kunskaper i engelska.
 • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
 • Erfarenhet krävs.
Tjänsten kräver godkännande av Transportstyrelsen

Meriterande:
 • Tidigare erfarenhet av helikopterunderhåll. Erfarenhet av Underhållsledning.
Rekryteringsprocess
Rekryteringsprocessen påbörjas under mars 2017 och beräknas vara färdig före april utgång 2017. Intervju, tester och anställning kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. För kandidater som blir godkända på intervjuer och tester, men inte blir erbjudna jobb vid det här tillfället, sparas ansökningshandlingarna inför eventuellt framtida anställningar.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Antal annonserade arbetstillfällen: 1


Ansökan
Ansök senast: 2017-03-31
Referensnummer: Dnr CSK/170947
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan VIA DENNA LÄNK


Lön
Månadslön Kollektivavtal AB


Kontakt
Verksamhetsfrågor Johan Agin, AM
Telefon: 070-386 02 26
E-post: johan.agin@hems.se

Kanslichef Gunnar Blomqvist
Telefon: 070-529 41 19
E-post: gunnar.blomquist@liv.se


Övrigt
Inför anställning ska du som sökande kunna uppvisa ett utdrag från polisens belastningsregister som du lämnar till chefen i oöppnat kuvert.

Utdraget får inte vara äldre än ett år. Du hittar blanketten på www.polisen.se "blankett för begäran om utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister §9".

Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


© 1998-2018 Nordic Rotors