HOME
Edit Nordic Rotors
Upload a photo
Try our simple photo uploader
Edit/add a helicopter
Edit or add helicopter info
Edit/add a company
Edit a or add company info
PARTNER
Latest helicopter for sale:
Job Vacancy
Below is an available job opening that is presented in partnership with Nordic Rotors:

Babcock Scandinavian AirAmbulance söker: Ambulanshelikoptertekniker till verksamheten i Göteborg
Babcock Scandinavian AirAmbulance (BSAA) söker helikoptertekniker till vår kommande ambulanshelikopterbas i Västra Götaland. I tjänsten kommer du att arbeta som helikoptertekniker på AW169 i ett tätt samarbete med andra mycket kvalificerade personer från olika yrkesgrupper i en dynamisk miljö. Notera att tidsfristen är kort, varför din ansökan bör inkomma till företaget snarast.


Beskrivning
Uppdragets natur innebär att du måste vara en bra lagspelare som kan hantera en arbetsbelastning som varierar från låg till hög med kort varsel och oregelbundna intervaller, dag som natt. Tjänsten ställer krav på ditt omdöme i rollen som Line Maintenance-tekniker och förmågan att sätta flygsäkerhet i främsta rummet. Tjänsten medför jourtjänstgöring.

Vi söker dig som är en mogen, ansvarstagande och välorganiserad person med goda sociala egenskaper och ett gott omdöme. Du bör ha en utbredd erfarenhet inom helikopterunderhåll, primärt innefattande moderna tvåmotoriga helikoptrar men även erfarenhet av flygplansunderhåll är meriterande. Stor vikt läggs vid din förmåga att agera omdömesgillt under tidspress samt i kommunikationen med övriga personer på basen och övrig organisation. Vi vill att du ska kunna kommunicera obehindrat på ett skandinaviskt språk, såväl verbalt som skriftligt, och ha god kunskap i engelska.

Samtliga sökande måste kunna genomgå en säkerhetsprövning, varför inga allvarliga anmärkningar får finnas i belastningsregistret. Samtliga eventuella anmärkningar måste klaras ut innan en anställning kan bli aktuell. I och med att en av våra baseringar ligger på militärt område kan du behöva passera en registerkontroll som utförs i Försvarsmaktens och SÄPOs regi innan en anställning kan bli aktuell.

 
För tjänsten krävs följande kvalifikationer
 • EASA Part-66 certifikatB1/B2 utan begränsningar;
 • Minst 5 års erfarenhet av moderna flermotoriga helikoptrar;
 • God datorvana;
 • Goda kunskaper i engelska;
 • Social kompetens och förmåga;
 • Kunna arbeta självständigt efter givna förutsättningar och ta egna initiativ vid behov;
 • B-körkort.
Meriterande kvalifikationer:
 • Goda kunskaper i el och avionik;
 • Erfarenhet av turbindrivna flermotoriga flygplan.
 
Allmänt
Kandidater som inte uppfyller behörighets och/eller erfarenhetskraven kan ändå komma att kallas in till intervju förutsatt annan lämplig bakgrund eller referenser. I tillägg till kraven ovan lägger BSAA stor vikt på bakgrund, certifikat, andra färdigheter och utbildningar som kan vara värdefulla för din framtida utveckling i företaget.

 
Lön och villkor
 • Lön och ersättningar enligt kollektivavtal SFB/SPF.
 • Schemat bygger på skifttjänstgöring.
 • Tillträde enligt överenskommelse.

 
Rekryteringsprocess
Intervju och tester kommer att genomföras under kvartal 1, 2018. För kandidater som blir godkända i rekryteringsförfarandet, men ej erbjuds jobb vid detta tillfälle kan ansökningshandlingarna komma att sparas inför framtida behov.

Vid intervjun skall ett oöppnat utdrag ur belastningsregistret kunna överlämnas. Notera att det tar upp till två veckor att få ett utdrag ur belastningsregistret, varför ett sådant bör beställas av den sökande i tid. Du hittar blanketten på polisens hemsida.

 
Ansökan
Ansökan sker per e-post, inklusive elektroniskt CV, till rotorwingrecruit@airamb.se.
Märk ditt mail med "Helikoptertekniker" i ämnesraden.
Eventuella frågor skickas till samma adress. Telefonsamtal undanbedes.

Ansök senast: 2018-01-31

 
Om arbetsgivaren
Babcock Scandinavian AirAmbulance bedriver i dag ambulanshelikopterverksamhet på sex av nio baseringsorter i Sverige, samt på tre av sju baseringsorter i Finland. I Sverige har företaget helikoptrar i Gällivare, Lycksele, Östersund, Uppsala, Stockholm och Visby, samt från juni även i Göteborg. I Finland har företaget helikoptrar Rovaniemi, Uleåborg och Kuopio.
Därtill har företaget flygplan i Luleå, Umeå, Arlanda och Landvetter, samt snart hela Norge. Företaget ägs av brittiska Babcock International, Storbritanniens ledande ingenjörs-, support och servicebolag.


Besök Babcock Scandinavian AirAmbulances hemsida på www.airamb.se


© 1998-2019 Nordic Rotors