HOME
Edit Nordic Rotors
Upload a photo
Try our simple photo uploader
Edit/add a helicopter
Edit or add helicopter info
Edit/add a company
Edit a or add company info
PARTNER
Latest helicopter for sale:
Job Vacancy
Below is an available job opening that is presented in partnership with Nordic Rotors:

Babcock Scandinavian AirAmbulance söker: Befälhavare/kaptener För att ytterligare stärka sin redundans söker Babcock Scandinavian AirAmbulance (BSAA) nu helikopterpiloter till sin verksamhet i Sverige. Man söker primärt befälhavare till AW169 och H145. I tjänsten kommer du att arbeta i ett tätt samarbete med andra mycket kvalificerade personer från olika yrkesgrupper i en dynamisk miljö, varför höga kravs ställs på din erfarenhet och din förmåga att arbeta i grupp.

Ansökan ska inkomma senast 2019-05-19.
Intervjuer och tester kommer att genomföras under början av vecka 22.


Beskrivning
Uppdragets natur innebär att du måste vara en bra lagspelare som kan hantera en arbetsbelastning som varierar från låg till hög med kort varsel och oregelbundna intervaller, dag som natt. Tjänsten ställer krav på ditt omdöme och förmågan att sätta flygsäkerhet i det främsta rummet. I arbetet kommer du att vara med om situationer som kan upplevas som psykiskt påfrestande, varför det är viktigt att du är medveten att det är ett jobb som emellanåt innebär patientkontakt och en exponering för psykiskt påfrestande situationer.

Vi söker dig som är en mogen, ansvarstagande och välorganiserad person med goda sociala egenskaper och ett gott omdöme. Du bör ha en utbredd erfarenhet inom helikopterflyg, fördelaktligen innefattande bruksflyg och aktivt operativt beslutsfattande under dynamiska omständigheter. Stor vikt läggs vid din förmåga att agera omdömesgillt under externt tryck från kunder. I denna rekrytering söker vi dig som kan kommunicera obehindrat på svenska, såväl verbalt som skriftligt, och samt har god kunskap i engelska.

Samtliga sökande måste kunna genomgå en säkerhetsprövning, varför inga allvarliga anmärkningar får finnas i belastningsregistret. Samtliga eventuella anmärkningar måste klaras ut innan en anställning kan bli aktuell. I och med att en av våra baseringar ligger på militärt område kan du behöva passera en registerkontroll som utförs i Försvarsmaktens och Säkerhetspolisens regi innan en anställning kan bli aktuell. Vid rekrytering till vissa baser kan ett prov av bårbärning i terräng behöva genomföras.

 
För befälhavare krävs följande kvalifikationer:
 • CPL(H) med ATPL(H)-teori, alternativt full ATPL(H);
 • IR/SP(H) eller IR/MP(H);
 • Genomförd MCC kurs;
 • ≥ 3000 timmar total flygtid, varav minst 2000 timmar på helikopter;
 • ≥ 1500 timmar befälhavartid på helikopter;
 • ≥ 20 flygtimmar i mörker med helikopter;
 • Giltig Medical Class 1; samt
 • Minst LPR 5 i svenska och engelska.
  Tilläggande krav för kaptener vid specifika baser:
 • ≥ 100 tim IFR (vid enpilotbaser som opererar under IFR).
 • ≥ 350 timmar i tvåpilotsystem på hkp (vid tvåpilotbaser).
  Meriterande för alla tjänster:
 • Erfarenhet av flermotoriga helikoptrar och tvåpilotsystem;
 • Utbredd erfarenhet av IFR-flygning;
 • Omfattande erfarenhet inom bruksflyg;
 • Erfarenhet av vinterförhållanden- och fjällflyg;
 • Tidigare erfarenhet av vinschning och/eller SAR;
 • Tidigare erfarenhet av HEMS; samt
 • NVIS-erfarenhet.
 
Allmänt
Kandidater som inte uppfyller behörighets och/eller erfarenhetskraven kan ändå komma att kallas in till intervju förutsatt annan lämplig bakgrund eller referenser. I tillägg till kraven ovan lägger BSAA stor vikt på bakgrund, certifikat, andra färdigheter och utbildningar som kan vara värdefulla för din framtida utveckling i företaget. Även ATPL(A) / CPL(A) med IR/ME/SP eller IR/ME/MP, samt erfarenhet från turboprop/jet, charter eller tung luftfart är meriterande.

 
Villkor
Schemat bygger på skifttjänstgöring.
Tillträde enligt överenskommelse.

 
Rekryteringsprocess
Intervjuer och tester kommer att genomföras på Arlanda under början av vecka 22. För kandidater som blir godkända i rekryteringsförfarandet, men ej erbjuds jobb vid detta tillfälle, sparas ansökningshandlingarna inför framtida behov.

Vid intervjun skall ett oöppnat utdrag ur belastningsregistret kunna överlämnas. Notera att det tar upp till två veckor att få ett utdrag ur belastningsregistret, varför ett sådant bör beställas av den sökande i tid. Du hittar blanketten på polisens hemsida.

 
Ansökan
Ansökan sker per e-post, inklusive elektroniskt CV, till rotorwingrecruit@babcockinternational.com.
Eventuella frågor skickas till samma adress. Telefonsamtal undanbedes.

Ansök senast: 2019-05-19

 
Om arbetsgivaren
Babcock Scandinavian AirAmbulance är med sina baser i Sverige och Finland ett av Nordens största flyg- och helikopterambulansföretag. Vi bedriver i dag ambulansverksamhet med helikoptrar på sju av nio baseringsorter i Sverige, samt på fyra av sju baseringsorter i Finland. Dessutom har vi flygplan i Luleå, Umeå, Arlanda och Landvetter, samt snart hela Norge. Företaget ägs av brittiska Babcock International, Storbritanniens ledande ingenjörs-, support och servicebolag.


Besök Babcock Scandinavian AirAmbulances hemsida på www.airamb.se


© 1998-2020 Nordic Rotors